ZAVOLÁME VÁM ZPĚT

Zavoláme Vám zpět.


Smlouva o zpracování osobních údajů CZ/EN

Adaptační zákon k GDPR putuje do Senátu

Poslanecká sněmovna v prosinci loňského roku schválila očekávaný návrh zákona o zpracování osobních údajů. Nový návrh zákona navazuje na nová pravidla ochrany osobních údajů, která byla stanovená evropským nařízením GDPR.  Stát využil možnosti a v dílčích aspektech se od textu nařízení odchýlil.

Tento navrhovaný zákon z velké části dopadá na oblast veřejné správy. Pro soukromou sféru ovšem také stanovuje určité odchylky a upřesnění. Novináři nebudou muset za určitých podmínek informovat o prováděném zpracování osobních údajů, na nezbytnou dobu odložit splnění informační povinnosti a budou oprávnění zpracovávat citlivé osobní údaje, které vypovídají o rasovém původu, politických názorech či náboženském přesvědčení.

Z různých pozměňovacích návrhů poslanecká sněmovna odmítla návrh snížit věkovou hranici pro samostatné udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů na 13 let. Zachovala se tedy původně navržená věková hranice 15 let.

Návrh pak v neposlední řadě upravuje pravomoci a organizaci samotného Úřadu pro ochranu osobních údajů, jež se podle návrhu stane přezkumným správním orgánem v případech, kdy povinné subjekty nevyhoví žádosti ke svobodnému přístupu k informacím apod.

Belize implementuje Akční plán proti erozi daňových základů a přesouvání ziskůPlošný reverse charge pro Českou republiku

Sdílet

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poslední příspěvky
Naše služby
9471354_s
Zahraniční společnosti
Offshore podnikání a jeho výhody
38690732_s
CZ & SK společnosti
Podnikání v ČR & SR, ready-made spol.
27122725_s
Daně
Vedení účetnictví, daňové poradenství, audit
Kontaktujte nás


Smlouva o zpracování osobních údajů CZ/EN